Fun
Actief
Teamwork
Competitief
Groepsuitjes

Chocoladeworkshop

Is er een reden nodig voor een chocoladeworkshop? Volgens ons niet, want chocolade kan altijd! Maar als je dan toch een reden nodig hebt dan is dit uitje perfect voor vrienden- en vriendinnenuitjes, vrijgezellenfeesten en bedrijfsuitjes voor de kleinere bedrijven. 

We starten natuurlijk met een kopje koffie of thee, want beter kun je de activiteit eigenlijk niet beginnen. Daarna gaan de schorten om en gaan we aan de slag, want vandaag maak je bijna alles zelf. De haren gaan vast, de sieraden af.

De workshop begint met een korte uitleg over de chocolade die we gebruiken, dit is namelijk echte Belgische chocolade van het merk Callebaut in de vorm van galettes. Gewapend met een temperatuurmeter proberen jullie de chocolade naar de juiste temperatuur te krijgen, dat is belangrijk voor het verdere proces.

Daarna koelen jullie de chocolade terug op een marmeren plaat, met een mooi woord wordt dat tempereren genoemd. We vullen de mallen voor het omhulsel van de bonbons. Dan denk je misschien dat je er bijna bent, maar niets is minder waar. De vulling (genache) moet namelijk nog gemaakt worden en die bepalen jullie natuurlijk zelf. Gaan we voor de hazelnoot, amaretto of zijn jullie meer liefhebbers van fruit? Er is keuze genoeg en uiteraard is het mogelijk om meerdere vullingen te kiezen.

Als de bonbons door jullie vakkundig gevuld zijn moeten we even wachten, de chocolade moet uitharden zodat we de perfecte bonbons hebben die jullie mee naar huis kunnen nemen. Dat geeft jullie mooi de tijd om de restjes te gebruiken voor het maken van pindarotsjes, een absolute favoriet.

Op het eind gaat iedereen naar huis met een luxe bewaardoosje vol met eigengemaakte chocoladebonbons en pindarotsjes, tenminste.. als alles het einde haalt! We garanderen niet dat alles helemaal schoon blijft, maar we doen er alles aan om jullie netjes te houden. Stiekem vingers aflikken is toegestaan, zolang we het maar niet zien.

Vieren jullie een vrijgezellenfeestje? We hebben ook een erotische chocoladeworkshop waarbij we iets pikantere bonbons maken met elkaar, hierbij gebruiken we bijvoorbeeld andere vormpjes. Vraag er gerust naar!

Algemene informatie

 • Chocoladeworkshop € 42,50 p.p. incl. BTW
 • Totale tijdsduur arrangement: +/- 2,5 uur
 • Incl. ontvangst met koffie / thee
 • Incl. 2 consumpties
 • Incl. luxe doosje met eigengemaakte bonbons
 • Op basis van beschikbaarheid
 • Locatie in overleg
 • Prijs op basis vanaf 10 personen

Vraag direct een offerte aan

Aanvraagformulier

Voor het aanvragen van een activiteit vult u gemakkelijk dit formulier in.

 • Vraagt u aan voor een bedrijf? Vul dan hier de bedrijfsnaam in.
 • Heeft u al een datum in gedachten? Laat het ons weten!
 • Welke tijd had u het liefste willen beginnen?
  :
 • Voer een nummer in van 0 tot 500.

Vrijgezellenfeestje?

We hebben ook een erotische chocoladeworkshop waarbij we iets pikantere bonbons maken met elkaar, hierbij gebruiken we bijvoorbeeld andere vormpjes. Geef het gerust aan bij je reservering!