Cellebroederspoort

De Cellebroederspoort, een unieke locatie met een historisch karakter. De perfecte uitvalsbasis voor uw afscheidsreceptie, een vergadering, brainstormsessie, bijeenkomst, lezing, groepsuitje, familiedag etc.

Deze prachtige, authentieke locatie kunnen wij gebruiken voor enkele van onze concepten, culturele activiteiten, vergaderingen en sociale activiteiten, maar natuurlijk ook voor stadswandelingen of korte rondleidingen.

De poort beschikt over een ruimte waar we tot 80 personen kunnen ontvangen, ook in combinatie met een hapje en een drankje. Bijna alles is mogelijk in deze schitterend ingerichte poort, van buffet tot lunch, van High Tea tot borrelhapjes.

In verband met de unieke locatie kijken wij bij iedere aanvraag gericht naar de mogelijkheden. Bent u op zoek naar een unieke locatie in Kampen? Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden!

Enkele huisregels / tips voor deze locatie: 
– De Cellebroederspoort is enkel begaanbaar met een trap.
– De uiterlijke eindtijd voor bijeenkomsten in de Cellebroederspoort is 23:45.
– Versterkte muziek als in bands en artiesten is niet toegestaan op deze locatie.
– De poort is niet te huur als zaaltje waarbij u uw eigen drankjes mag verzorgen.

Geschiedenis van de Cellebroederspoort:

De Cellebroederspoort is één van de drie overgebleven Kamper stadspoorten en bevindt zich aan de parkzijde aan het einde van de Cellebroedersweg. Aan deze zijde van de stad was geen stenen stadsmuur, maar een aarden wal ter verdediging van de stad.

De poort is in 1465 verplaatst naar de huidige locatie, de oorspronkelijke poort stond aan de stadsgracht De Burgel, een logischere plek voor een poort. Door de snelle groei van Kampen was het noodzakelijk om de poort af te breken en een kleine 100 meter verderop opnieuw op te bouwen.

De recente geschiedenis van de poort is bij velen veel bekender. Zo was de Cellebroederspoort de studentensoos van de Theologische Universiteit en vaker dan eens het middelpunt van heftige feestjes. Nadat de studenten uit Kampen wegtrokken nam de Gemeente Kampen de poort weer in gebruik, waarbij het een tijd heeft gefungeerd als personeelscafé voor de ambtenaren. Nadat de gemeente hier uiteindelijk een eind aan maakte werd de poort de oefenlocatie voor Popkoor 4 You, die na al die jaren op de maandagavond nog steeds gebruik maken van deze fantastische locatie.

Vandaag de dag, sinds 22 juni 2016, is het aan Kamper Events om nieuwe geschiedenis te schrijven in het pand dat door al die jaren al zo veel heeft meegemaakt. Met oog voor het verleden, maar met de blik op de toekomst organiseren wij in de Cellebroederspoort diverse activiteiten om mensen van binnen en buiten Kampen kennis te laten maken met dit prachtige stukje erfgoed.